9 окт. 2008 г., 20:29

Очите 

  Поэзия » Другая
1038 0 15
 

Очите.

В тях виждам всичко.

В тях няма нищо.

Дори съпричастност.

Това са очите -

очите човешки,

очите със грешки,

очите  безгрешни.

Очите на мама,

очите на татко,

очите,

които отварят душата...

В тролея,

в трамвая -

душите червени

се молят и смеят.

И пият душите.

Очите човешки...

 

 

Като заговорихме за футбол и политика,

се замислих, защо аржентинските очи са толкова трънни

и

 весели...

Гевара или Марадона...

Очи като цяла планета,

в очите

човешки...

Като раждаща майка.

Като нежна сирена,

Марадона виж, не футболиста.

Че Гевара виж - не слушай речите.

Погледни го (я) в очите...

И помечтай.

Заради мене...

Аз нямам очи.

Ти имаш...

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=v7OG_zTKDqM

 

 

 

 

 

 

© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??