11 июн. 2016 г., 20:02

Очите ни 

  Поэзия » Любовная
446 1 3

Запомнил си ръцете ми.

Едвам.

Докосват те -

невидима следа.

А тялото ти - бряг -

на моята залутана душа.

Запомнил си косите ми.

Сребро.

Погалени от нежен, тих ветрец.

И със замаха на... мъдрец,

сърцето ми си приютил.

Запомнил си очите ми.

Добре.

Пренасят те във моя свят.

А твоите очи сега

се сливат с цветния пейзаж.

(Две топли длани, грабнали мига.)

А във очите ти - сълза...

По мен се стрелва -

блян и топлина.

Копнеж.

И върху устните ми

някак се поспря.

Запомнил си мe.

Да, ОК!

А цялата ни същност е... море.

Море от думи,

неизречени на глас.

... очите ни говорят.

Вместо нас.

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??