Зеленото в очите ти - трева
уханна и спокойна,
мека, ветрена, гостоприемна.
Зеленото в очите ти - море
дълбоко и прозрачно,
опасно, хладно, мамещо, потайно.
Зеленото в очите ти - мечта
в съня прокрадната -
далечна, бледа, неизречена.
Зеленото в очите ти - отрова
бърза и коварна,
смразяваща, безмилостна, единствена.
Зеленото в очите ти - вселена,
кръст, безкрайност, грях,
трева, море, мечта, отрова.
© Даниела Все права защищены