В земя на древни чудеса,
имаше хляб истински, без никакви меса.
Изпечен с любов и без суета,
вкусът му бе най-добрият в света.
От векове той се е приготвял:
с най-доброто жито и от най-прясната вода.
И всяка хапка бе симфония от вкус,
толкова сочен, толкова божествен, с уникален привкус.
Но уви, светът се промени,
и всичко взе да става само спомени.
Но въпреки това този хляб остава,
напомняйки за времето, когато ароматът истински омайва.
Така че, ако някога се озовеш в таз земя толкова мистична,
отхапи една филия - тя ще бъде епична.
© Данаил Владимиров Все права защищены