15.12.2022 г., 7:22 ч.

Ода за хляба 

  Поезия » Оди и поеми
183 0 0

В земя на древни чудеса,

имаше хляб истински, без никакви меса.

 

Изпечен с любов и без суета,

вкусът му бе най-добрият в света.

 

От векове той се е приготвял:

с най-доброто жито и от най-прясната вода.

 

И всяка хапка бе симфония от вкус,

толкова сочен, толкова божествен, с уникален привкус.

 

Но уви, светът се промени,

и всичко взе да става само спомени.

 

Но въпреки това този хляб остава,

напомняйки за времето, когато ароматът истински омайва.

 

Така че, ако някога се озовеш в таз земя толкова мистична,

отхапи една филия - тя ще бъде епична.

© Данаил Владимиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??