22 мая 2024 г., 09:03  

Ода за уличницата 

  Поэзия » Другая
140 0 2

Ти нека не избягаш от съня си,

дори и да сънуваш пак кошмари.
И две деца със кисели гримаси
от теб да искат все пакет цигари.

Щастлива си сега без куп въпроси, 
а съвестта ти сита леко дреме.
От дявола мъжа си ти изпроси,
че във живота кой каквото вземе.

А младостта минава като нищо.
Не те е грижа чуждата разруха.
Ти съвестта си с дарове най пищни
храни редовно да остане глуха.

© Таня Гулериа Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??