22.05.2024 г., 9:03 ч.  

Ода за уличницата 

  Поезия » Друга
126 0 2

Ти нека не избягаш от съня си,

дори и да сънуваш пак кошмари.
И две деца със кисели гримаси
от теб да искат все пакет цигари.

Щастлива си сега без куп въпроси, 
а съвестта ти сита леко дреме.
От дявола мъжа си ти изпроси,
че във живота кой каквото вземе.

А младостта минава като нищо.
Не те е грижа чуждата разруха.
Ти съвестта си с дарове най пищни
храни редовно да остане глуха.

© Таня Гулериа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??