1 апр. 2018 г., 21:24  

Огледай се 

  Поэзия » Философская
480 1 0

Огледай се наоколо в тълпата,
чии очи ли търсиш още?
Оглеждай се и всеки път, когато

събуждаш се напразно нощем.
Какво ли ще откриеш в тъмнината?
Една надежда, толкова банална – 
човешката душа прогнила,
че можело да стане вярна.

 

Заблудата понякога е болест –
руши, а ти си мислиш, че създава.
И там, където виждаш прелест,
след дни жестоко погрознява.

 

Огледай се наоколо в тълпата,
все същото ли търсиш още?
Не плати ли вече си цената
за дългите самотни нощи?!

© Михаела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??