2 авг. 2013 г., 11:17

Огнен конник 

  Поэзия » Для детей
668 0 13

ОГНЕН КОННИК

 

Огнен конник запрепуска

над полета и гори.

Палещи искри заспуска –

всяка живинка се скри.

 

Ох, от него няма мира.

Виж го, даже по обяд

за почивка се не спира.

Как ли не почувства глад?

 

Пак добре накрай че свари

Дъждко, та го наваля.

Та, за кратичко макар и,

конникът се поболя.

 

В облак тъмен закротува,

сви се жежкият юнак.

Там, дорде се излекува,

ще си трае, няма как.

Що е то?   (лятното с......е)

 

(из новоизлязлата поредна книга за деца "Дъхава китка")

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??