5 нояб. 2017 г., 17:31

Октопод 

  Поэзия
569 2 9

Излях мастило върху светлината.

Подразни ме - така блести,

като във баснята позната

за агнето във ручея пенлив.

А слънцето внезапно пръсна

над мене щедра топлина.

Прибрах мастилото, но беше късно -

сега съм цяла в слънчеви петна.

 

4.11.2017

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??