23 апр. 2017 г., 19:33

Онази – чуждата 

  Поэзия
354 4 5

Няма да съм тази, която ще споделя
деня ти и нощта ти в годините напред.
Няма да съм тази, която ще усмихва
дома ти и света ти, и ще върви до теб.

 

Няма да съм твоя напълно. Невъзможно е.
Няма да държа ръката ти открито.
Няма да те изкрещя пред всички. Сложно е.
Какво си ти за мен, ще си остане скрито.

 

Ще съм онази – чуждата, която те прегръща
с любов и отчаяние, с изгаряща те нежност.
Ще бъда забранената, която те целува
със страст, без колебание, но с дъх на неизбежност.

 

Ще съм онази – грешната, която те обича,
която все те мисли и иска да е с теб.
Ще съм онази – силната, която се отрича
от себе си и пуска те да продължиш напред.

© Мануела Бъчварова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??