8 окт. 2013 г., 23:26

Онемял грамофон 

  Поэзия
688 0 0

 

 

„... и в гърлото ръжда се наслоява.“

„... и думите с дъха споява...“

 

Развали се грамофонът на гласа ми

и плочата спря да се върти.

Музиката бавничко замлъкна

и тишина стаята ми огласи.

 

Изпълвам с въздух дробовете,

сърцето спира да тупти

и потъвам сякаш във небето,

а то изтича между две реки.

 

И сякаш всичко ми е наобратно,

от облаците ми вали море.

Обръщам земята и търся,

а къде е гласът ми? Къде?

 

 

© Стефка Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??