8.10.2013 г., 23:26 ч.

Онемял грамофон 

  Поезия
689 0 0

 

 

„... и в гърлото ръжда се наслоява.“

„... и думите с дъха споява...“

 

Развали се грамофонът на гласа ми

и плочата спря да се върти.

Музиката бавничко замлъкна

и тишина стаята ми огласи.

 

Изпълвам с въздух дробовете,

сърцето спира да тупти

и потъвам сякаш във небето,

а то изтича между две реки.

 

И сякаш всичко ми е наобратно,

от облаците ми вали море.

Обръщам земята и търся,

а къде е гласът ми? Къде?

 

 

© Стефка Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??