1 авг. 2017 г., 08:37

Опитах се... 

  Поэзия » Любовная
474 7 9

Опитах се...

 

Опитах да те забраня.
Опитах се да те намразя.
Опитах даже да умра,
опитвайки да се откажа.

Опитах алкохола да изпия.
Опитах в пепелник да те гася.
Опитах се да те изтрия.
Опитах се и да мълча.

Опитах се да бъда силен.
Опитах, но ме правиш слаб.
Опитах да съм ти обиден.
Опитах се, но не можах..

Опитах в стихове да те убия.
Опитах после да не пиша.
Опитах да съм дяволска магия.
Опитах да съм Господа ти, личен.

Опитах се да те забравя.
Опитах болката да заменя.
Опитах се да те оставя.
Опитах да не ти звъня.

Опитах с теб да се сбогувам.
Опитах да се будя със шамар.
Опитах да не те сънувам.
Опитах да не си кошмар.

Опитах да не ти повярвам.
Опитах истината да отричам.
Опитах да не се надявам.
Опитах да не те обичам.

Опитах да не те очаквам.
Опитвах времето да спра.
Опитах се да те изплача.
Опитах от сълзи да се стопя.

Опитах да си тръгна. И оставам.
Опитах с гордо вдигната глава.
Опитах да се самосъжалявам.
Опитах всичко. Не успях.

Опитах някак си да се спася.
Опитах, уморен да продължавам.
Опитах вече да не си мечта.
Опитах!.. Но те обожавам!..

 

Danny Diester
09.07.2017

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Оооо,това е страхотно ! Моите аплодисменти с поклон.
  • За пореден път, Благодаря Ви!
  • Дани, не си написал любовта, изпял си я! Поздравления. Запазвам си го!
  • Харесах!
  • Че тази не е ли добра? А и, кога разбираш дали е добра? Ще ти кажа: на прага на смъртта. Поздрави, силно момче!
  • Човек приел съдбата си е слаб! Никога не съм се отказвал в живота си, дори и да ми се е умирало.. Нямам вярва в предначертани страдания, такава съдба може да се промени! Добрата се приема! Само тя!...
  • Спри да опитваш. Приеми си съдбата!
  • Ако е била истинска любовта,колкото и да опитваш,нищо не се получава..няма забравяне.Много ми хареса..много!!
  • Много силно, харесах! Поздрави!!!
Предложения
: ??:??