Опитах се и да летя,
(Учудва ли те?)
и да виждам
през мрака нощем,
да кръжа
по орбитите
на мъглите...
Опитах се и да мълча,
когато утрото говори,
и да се слея
с песента
на пролетта
и на простора...
Опитах да открия мост
между нещата
и душата,
да чуя
някакво добро
във битието
на Земята...
Опитах даже
същността
на своя
порив
и...
заплаках...
© Руми Бакърджиева Все права защищены
опитай пак... а стихът е силен и стойностен...аз те разбрах...