16 мая 2023 г., 10:44

Опровергаване на химна 

  Поэзия
286 0 0

ОПРОВЕРГАВАНЕ НА ХИМНА

 

... понеже нищо не зависи от мен във този луднал свят,

пък и нали човек съм хрисим – бедняк, на горести богат,

дори си нямам телевизор – да гледам цял ден новини,

в които – казват, че са близо и моите щастливи дни,

да вярвам в гнусната измама – обляна с розови бои –

и с обич да си гледам мама как пенсийката си брои

 

за хляб, за мляко, за лекарства, за ток, вода – и свиден гроб,

в България Лъжата царства! – и всекиго превръща в роб,

додето благинките лапат държавните ни зверове! –

и чезнат младите на Запад през Терминал едно и две,

на стих ще грача – черен гарван, над своя изтърван кравай.

Отказвам, Боже, да повярвам, че дишам в Българския Рай.

 

15 май 2023 г.

гр. София, 21, 25 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??