„Да стане левът наш балкански“...
Добри Чинтулов
Славен родният Елит е –
като пес бит-недобит е –
брат на силните държави!
А дано ни той оправи!
Турци, цигани, евреи,
руси, българи-лакеи –
ей, голяма шарения!
А, дано е на хаирлия!
Чичковците от Европа
дирижират с тежка сопа,
та дано „Лъвът“ успее
нова песен да запее!
Батковците от Русия
ни заформиха пусия –
ха, към тока – ха, към газа –
среден пръст ни се показа!
Ала „Левът наш Балкански“
рипна, разрева се кански,
после тихичко замърка
и юнашки пак захърка!
Хем платено – хем непито!
Хайде, да ни е честито!
© Ваня Иванова Все права защищены
браво, Ваня... и моите аплодисменти
с усмивка за теб, от сърце..