12 мая 2007 г., 12:33

Орисия 

  Поэзия
460 0 1

Искам аз да те сънувам,
как държа те за ръка
и не спирам аз лика ти да бленувам,
ти си истинска мечта


Като котенце и мишче, ний се гоним,
но някак си безкрайна става нашата игра
и пак за глупости ще спорим -
какъв късмет! - или по-скоро сбъркана съдба


Ти ме искаше неудържимо,
но аз отдръпнах се със лекота
и може би си плакала неутешимо -
заслужава ли си ? - май въпроса е в това.


После някак си смениха се нещата,
май, че ми хареса таз игра,
исках във стена да си разбия аз главата,
че изпуснах пак момичето-мечта.


И сега се боря с ветровете,
но искрица свети в плътната мъгла,
ще те сложа аз на трона редом с Боговете
и няма да допусна да бъдеш тъжна и сама.

© Петър Адамов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??