Посей я в пръстена саксия
и я отглеждай като чайна роза...
Поливай я, тори я, говори ѝ...
Обичай я понякога,
когато е дъждовно!
Като разцъфне,
(но преди да хвърли семе),
я откъсни и закичи я
в косите си червени.
Ще ти отива...докато увехне.
Тогава я хвърли,
защото ще ти носи само скръб...
Или си направи
от чайна роза ошибàна*!
--------------------------------------------
* - японско изкуство, картина от сухи цветя
© Рада Димова Все права защищены