Dec 15, 2016, 7:04 PM

Още за тъгата... 

  Poetry » White poetry
727 3 12

 

                              Посей я в пръстена саксия

                                  и я отглеждай като чайна роза...

                                  Поливай я, тори я, говори ѝ...

                                  Обичай я понякога, 

                                  когато е дъждовно!

                                  Като разцъфне,

                                  (но преди да хвърли семе),

                                  я откъсни и закичи я

                                  в косите си червени.

                                  Ще ти отива...докато увехне.

                                  Тогава я хвърли,

                                  защото ще ти носи само скръб...

                                  Или си направи

                                  от чайна роза ошибàна*!

                                       --------------------------------------------

 

                            * - японско изкуство, картина от сухи цветя                                 

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??