5 янв. 2021 г., 22:04  

Оскъдни нощи ( Помниш ли ) 

  Поэзия » Любовная, Пейзажная, Философская
505 1 2

Помниш ли в нощта звездите,
историите дотогава непознати?
Песните в букака на щурците,
в неуморен тон за нас изпяти.

 

Помниш ли ирисите на очите,
вълните в тях солено страстни?
Политащи светулки от горите,
само в мрака видими, злощастни.


Помниш ли по устните браздите,
усмивки над печала властни?
Покълнали невени от сълзите,
за слънчев лъч смирено гладни.

 

Помниш ли щастието в дните,
допири препятствия рушащи?
Светлина мъждука зад стените,
в тъмнината чакаме я, безучастни.

 

© Алпер Османов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??