28 окт. 2011 г., 21:05

Остани само миг 

  Поэзия
671 0 9

Остани само миг.

Като огън стопли ме.

Като лъч прободи пелената

от мрак.

В този свят - безумна  стихия,

да потъна в очите ти пак.

 

Остани още час.

Като дъжд намокри ме.

Като лист изсуши ме,

с вярата в нас.

В този миг - тъй сладка  магия,

да политна с крилете,

на птицата – Страст.

 

Остани още ден.

Като вино разлей ме.

Като бликнала капка,

от болка отпий.

Този ден  в нощта ще посее

дъхава пъпка,

разлистила в мен.

 

Остани още нощ.

Като бряг ме закриляй.

Като лодка вържи ме

на пристана твой.

До теб ще остана,

от вяра окрилена,

погалила -  земен покой!

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??