Да обичаш, а да не си обичан,
това е много тежко изпитание.
Да почиташ, а да не си почитан,
това си е сурово наказание.
Да прощаваш, а да не ти прощават...
Дай туй, което искаш да получиш!
Приятелство и обич аз раздавах,
но същото на мен не ми се случи.
Знам, имам много чувствена душа,
приятели да срещна, се надявах,
така желах приятелска ръка,
напразно своята ръка подавах.
Презрение, омраза, безразличие
в различни хора във живота срещах
и не веднъж се сблъсквах със двуличие,
но късно оценявах свойта грешка.
................................................................
Обичах недостойния с години,
очаквайки в едно да побелеем.
Той мрази даже своите роднини -
не можехме в едно да остареем.
Раздразнен е от чуждите успехи.
Злобее, ако някой просперира,
от злоба изгори и мойте дрехи -
за отмъщение пред нищо не се спира.
(аз за добро оставих го на мира)
© Нели Все права защищены
много тъга си насъбрала в себе си,но това което също става ясно от стиховете ти, е че наистина си много чувствителна, с богата душевност,богат вътрешен свят,дълбока емоционалност.Жалко че така са ти се стекли нещата в живота,хубаво е че си намерила пристан в поезията,но от сърце ти желая,да срещнеш някой,който да те кара да се усмихваш,защото го заслужаваш!!!