24 дек. 2010 г., 17:11

Освещение в святата нощ 

  Поэзия » Другая
537 0 2

Старият, почитан  Коледен маг,
над  постелите меки  от сняг,
в небето на  красивата зима
запалва   звездите  си  пак
и всеки  миг  на земята
превръща в  приказна фея,
даряваща с радост  децата
край елхата, лудуващи с нея...
Навън се носи звънкият смях
на божествени ангели бели,
прочистващи  сивия  свят
със снежинки, в танц полетели...
Всички, с огнен пламък в очи,
изричат  най-топлите думи
и вятър в декемврийския мраз
ги разнася над ледени  друми...
А с коледна свята молитва,  
Богословена - в  святата нощ,
земята  освещава  реликва -
човешката свята Любов!

 

D.Patton

© Дейзи Патън Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Грабващо е!!!
  • Нека всички кажем святата молитва на най-светия празник и се помолим да има мир и любов!Прекрасен стих,който стопля сърцата!Да си жива и здрава!Светли празници!
Предложения
: ??:??