4 февр. 2023 г., 10:18

Осъден на Живот 

  Поэзия
170 1 3

ОСЪДЕН НА ЖИВОТ

 

... понякога ми става много тъжно дори и в най-приятелския кръг,
по своята невидима окръжност животът ме върти като чекрък,
помъкнал кукувичите си прежди, играе на "примък-отмък" със мен,
не ми оставя никакви надежди, и – все излъган, свършва моят ден,
тъй не успях да свържа двата края, за мене истина, за вас – лъжа,

 

и в тоя омагьосан кръг не зная, не виждам смисъла – да продължа,
я колко имена! – и лесна слава, все тъй метат годините без жал,
и знам, ще ме осъдят на забрава! – ако фалшиви песнички съм пял,
Бог замени присъдата ми смъртна със доживотна лудост на поет.
Аз прангите си цял живот ще къртя в килията на своя строг куплет.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Някои, мила Милена, просто не искат да се "събудят" за добри чувства.
  • Небесна поезия, дошла да ни събуди за добри чувства, добри мисли и добри дела!
  • Бог живее в теб и те е орисал на тази лудост - която - забележи! - не е нужно да е извънземна. Докато някои превъртат броячи, ти твориш. А творчеството не е по силите на всекиму. Аксиома - това за математиците, да им го преведа
Предложения
: ??:??