Открай време едно-едничко желание имам -
надарен със сладкодумност с лекота да римувам!
Навред да говоря с необозрим финес,
и всеки що слуша, да внасям във унес!
Това е възможно и аз вече успявам,
със мерена реч се в диспут защитавам!
Чуждата паст зейва
и онзи в миг се предава!
И ето, че осъзнавам как словото е могъщество,
непреклонимо оръжие - израз на мощ!
С цена на старание и с готовност за мъченичество,
внезапно осъзнавам, че съм на диваците вожд!
© Калин Кръстев Все права защищены