11.02.2010 г., 11:47 ч.

От днес ще римувам 

  Поезия » Оди и поеми
692 0 2

Открай време едно-едничко желание имам -

надарен със сладкодумност с лекота да римувам!

Навред да говоря с необозрим финес,

и всеки що слуша, да внасям във унес!

 

Това е възможно и аз вече успявам,

със мерена реч се в диспут защитавам!

Чуждата паст зейва

и онзи в миг се предава!

 

И ето, че осъзнавам как словото е могъщество,

непреклонимо оръжие - израз на мощ!

С цена на старание и с готовност за мъченичество,

внезапно осъзнавам, че съм на диваците вожд!

© Калин Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??