Парченце от мен
остана някъде отзад.
Друго пък се загуби
по пътя за напред
и също зад гърба ми остана.
Парче по парче
все по-малка оставам.
Прахосвам частички
от мен за другите,
а от тях нови не получавам.
Губя това, после още
и следващо,
а занапред -
почти нищо не остана!
Научих се и аз като тях
и парче по парче
все по-голяма ставах.
Алчно грабех,
вземах чуждото за мен
и когато напред и все напред
стигнах до финала,
то всяка частичка в мен
вече не бях аз...
© Някога Някъде Все права защищены
все по-малка оставам.
...
Научих се и аз като тях
и парче по парче
все по-голяма ставах.
...
и когато напред и все напред
стигнах до финала,
то всяка частичка в мен
вече не бях аз...
...
!!!*
възхитително!