16 авг. 2022 г., 14:21

От живот за живот 

  Поэзия
194 1 3

 

Животът е низ от мъниста,
с различна окраска и форма.
Трънлива и хлъзгава писта
или непозната платформа.

 

Животът е битка безстрашна
или ултиматум и тръпка.
Подслон, след пътеката прашна
и свежа животворна глътка.

 

Животът е толкова крехък,
че може за миг да се срути,
но, Господи, толкоз е сладък,
че искаш с фанфар да те буди...

 

© Наташа Басарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??