28 мая 2008 г., 10:57

От любовта ти ще живее! 

  Поэзия
519 0 2
 

Как разбра, че е  щастлива!?

Като дълбаеш в рани

с пръсти на художник?

Как разбра, че я уби!?

Когато я  подмина като просяк,

в ръцете й оставил  спомени,

във тях да търси  любовта си!?

Как разбра, че тя е  тази,

която ще  ти вземе и ще ти даде

по равно радост, болка...

Как разбра, че няма да те предаде,

когато душата й разпънал си доволно.

Само миг, преди да изкрещи,

съзираш, че в душата й си ти!

Защо  ти е, разбрал ли си сега!?

Една игра или заблуда!

Винаги във твоя плен ще пада,

дори когато вече сили няма.

Можеш с  гняв да я  посипваш.

С ярост да рисуваш кръст над нея.

Тя  от  любовта ти ще живее,

дори когато искаш да я мразиш,

любов в сърцето си ще й  запазиш.

 

 

© Радка Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??