15 нояб. 2020 г., 19:34

От моя прозорец 

  Поэзия » Гражданская
210 0 0

 

От моя прозорец погледнат

светът е като в нямо кино.

По тротоара бавно върви силует

наметнат с дреха в тъмносиньо.

 

С тъжни маски са героите.

Изстрадали, подвили гръб…

Подгонени в мъглата от неволите

сами, за жалост, те вървят!

 

И както при "Оскарите"

по есенен килим постлан,

с бастунче дефилират старите,

по пътя техен, вече  извървян.

 

От прозореца  тъжната гледка

е официална извадка на днешния ден.

Невъзможно е само с боя и с четка

да нарисуваме свят без проблем!

 

Ням е филмът… И е много тъжен!

Върти се лентата, не спира…

Кой, питам, на нас ни е длъжен,

в цветен филмът ни да режисира?

                                            

Неочакван край на филма сив!      

Последен кадър - цветен при това!   

Прегърнати (какъв прекрасен миг) -

дете и майка за ръка вървят!  

 

Не ги чувам, но отговор скрит

виждам в лицата усмихнати…          

Обич в изобилие, не в дефицит

е нужна между деца и родители!

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??