спомням си за нелеките съдби
на предишни лодки и лодкари
отплавах без посока но кажи
дали един със друг ще бъдем цели
знам само - по-светъл е деня
очите ти - слънчеви кълба сред пътя нощем
през тревога и фалшове вървя
дори не мисля да се отказвам още
различна друга съм... жена
в предишните обвивки дишах равно
и ако преди съм си тръгвала
то сега ще поискам да остана
© Сирарпи Мирзоян Все права защищены