22 мар. 2019 г., 08:08

От старата тетрадка 

  Поэзия
160 1 0

ОТ СТАРАТА ТЕТРАДКА

 

Когато приливите в душите издълбаят
с почерка си белези от раните кървящи,
с късове от себе си сърцето ще ги омотае,
ще ги погали нежно, за да не са крещящи,

 

ще отвори старата тетрадка, ще добави
стих с нова болка, силно преживяване,
в образ и картина ще опише и представи
едно трудно,човешко житие пребиваване...

 

Там ще пламнат огньове, ще изгарят души,
поетът сам, със себе си на клада ще спори,
ще стене, плаче, болката си с обич ще теши,
и вярата в утрото със слова ще проговори...

 

В редовете цветя ще докосват с ухание,
птича песен в нас ще запее любовно
с благодатното си Божествено дихание,
с реч многоезична – послание духовно...

 

По дъгата многоцветна те ще се спускат,
пространства и континенти ще прекосяват,
нежни цветя в жадни сърца ще разпукват,
очароват, път в необятното ще проправят...

 

21 03 2016

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??