6 янв. 2012 г., 21:52

От сърце 

  Поэзия
619 0 1

Аз всичко, дето дадох -

от сърце направих.

За едните се предадох,

а за другите надвих...

 

И за теб душата си прежалих,

и за тебе нищо не щадих.

Щастие и болка над плещите си стоварих,

от годините си свидни и на тебе подарих.

 

И не съжалявам аз за всичко туй -

от сърце, отвътре  то струеше.

Малцина знаят какво богатство е онуй,

дето звезда за тебе в нечии очи блестеше.

 

И когато това сърце,

дето Всичкото от него ми извира,

да бие някой ден просто спре, аз знам,

че намерила ще съм Всемира

и... все пак, дарила съм го в нечии ръце.

 

А че много от тез ръце са ме предали,

че много болка понесла съм и преживяла...

това значение ще има ли - едва ли,

щом всичко ОТ СЪРЦЕ за другите съм дала.

 

 

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??