Когато е студено, прегърни ме.
Задръж ме здраво в своите ръце.
Премръзнала, бездомна... приюти ме
в най-топлото на своето сърце.
Ако остана някога без име,
изгубена в безкрайна самота,
не ме забравяй, моля те, търси ме
по всички прашни пътища в света.
Повикай ме. Ще бъда само твоя.
Не вярвай на измислени слова.
Ще дойда тихо, също като повей
със себе си донесъл любовта.
Обичай ме. От друго нямам нужда,
единствено от твойта топлина.
Не искам никога със теб да бъдем чужди.
Обичай ме от тук, до вечността...
© Руми Все права защищены