От Тук от Там
за яд и срам
Времена и нрави
От отдавна сме в моден ритуал -
хем да се четкаме, хем да си правим кал.
------
Политически дебат
- Защо господин Еди кой си е бос?
- Тихо. Решава държавен въпрос!
--------
КРЪГОВРАТА НА ЖИВОТА
Сняг, сняг!
Хубав пухкав сняг
вали на халосия.
И си мисля:
като лани
ще затрупа пак
доста мръсотия!
--------
ХОБИ
Вестници събира Димо -
има го за хоби.
И жена му също има:
Сашо, Любо, Боби.
-------------
ФИЛОСОФСКА
(по Омар Хаям )
Нима е туй живот! Живот на стиски!
„О, вино дайте! Вино и уиски!”
Че въздухът не стига. Притиснат от съдбата
какво си Дух човешки, без нея – свободата?
--------------
© Цвятко Илиев Все права защищены
Дерзайте!