Писна ми да съм марионетка,
пешка от последна инстанция.
Отказвам всякакви равносметки,
за честност не давам квитанции.
И вирвам нос в небесата –
порасвам с два сантиметра
и от висините на нещата
ви съглеждам долу –
вече ретро.
© Румяна Славкова Все права защищены