28 янв. 2008 г., 23:27

Отдавна 

  Поэзия » Другая
834 0 3
 

ОТДАВНА

Радост Станчева

 

Отдавна нищо не се случва...

Вече не смея да тръгна на път.

Само случайни сърца отключам -

за разтуха... И ми е крив светът.

 

Отдавна се каня да стана щастлива -

горя стари снимки и късам писма.

А споменът хлипа до мен предпазливо...

Някой ден ще го изгоня сама.

 

Понякога, за да говоря честно,

дълго преди това мълча.

И сигурно никак не е лесно

от инертност да си строшиш носа.

 

Отдавна, отдавна е вече време

да намеря време и да тръгна на път.

От равновесие май ще задремя...

И нищо чудно, че ми е крив светът.

© Радост Станчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Искен стих!!!
  • Мая, благодаря за супербързото публикуване! Всъщност остава да разбера само по колко стихотворения (съответно произведения от жанр) имаме право да публикуваме на ден?
  • добре дошла.
Предложения
: ??:??