Отгледай дърво и раздай плодовете.
И веднага за тях забрави.
Отпусни се в прегръдката топла и мека
на безгрижни зелени треви.
Превърни се в пчела, разлюляла небето
и целунала ябълков цвят.
Завърни се при себе си тихо и леко
толкова близък и… непознат.
© Златина Бонева Все права защищены