8 мая 2020 г., 11:24

Отговор във въпроса 

  Поэзия
438 0 1

 какво е
да разцепваш нощта
на петнайсет-минутия
в парчета от пъзел
на замък

 

в безумие
да се будиш
до задушаване
да изплуваш
да поглеждаш как времето
не тече
пак да се гмурваш

 

изкатервайки
всяка следваща плочка
будуване

 

да повдигаш
с уморени ръце
трупа на удавника
-твойто съзнание
над повърхността
да го качваш
на върха на иглата
при тристата дяволи

 

и да чакаш
да си дойде някой
който толкова закъснява

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??