16 июн. 2015 г., 07:59

Отиват си Човеците 

  Поэзия
615 0 15

Преселват се кротко Човеците -

в съвършения свят, може би…

Сутрин чувам как пеят с птиците

за стръкчето крехко – Надежда,

неоцеляло на нашата твърд.

 

Отиват си скромно Човеците.

Линее майката природа,

изтръпва земята, сковава се

без тяхната рядка порода,

без най-незащитения си вид…

 

Отиват си тихо Човеците…

© Росица Танчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??