27 окт. 2009 г., 12:02

Открих те и те изгубих 

  Поэзия » Любовная
683 0 3

Не търся в теб любовника -
ти отдавна го разкри.
Уби в себе си измамника
и подари ми скъпоценни дни.
Не търся танца чуден,
а сливане на две души.
И желая разговор тъй непринуден,
както блясъка в детските очи.
Не заявявай пред мен своята мъжка сила,
а падни слаб в ръцете ми.
Когато любовта цялата ти гордост е изпила -
вярвай ми. Вгледай се в сълзите ми.

Помогни ми - открих него,
а после пак го изгубих.
Приятел скъп и опора във всичко.
С теб много спечелих и така се осъдих.
Когато отказах да търся живот,
ти ми го поднесе в своите длани.
И миговете с теб бягаха като весел поток,
но чувствам, зная - апокалипсис днес ще настане.

© Веселина Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??