12 янв. 2016 г., 22:26

Откровения 

  Поэзия » Другая
207 0 2

Жар, жарава, чувства, плен...

Изгонени от храма бяха!?

Изгонени дори без свян,

добрите, тихите, смирени хора.

Изхвърлени със грубост

и със злоба.

Защо ли?

Мразят ги защото са добри,

защото са честити -

честити в Божиите очи!

Най-лесно грубост се вживява

в човека слаб с болезнен ум...

Защото зависта сърцето е обвзела.

И затуй останал сам,

сам със злобата в душата.

Жар, жарава, чувства и любов...

Това е което нам ни липсва!

© Ангел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти Таничка!
  • Добрите, тихи и смирени хора, не задържат злоба в душата си, въпреки...
    Изплакан стих!
Предложения
: ??:??