4 янв. 2013 г., 00:27

Отложена сватба… 

  Поэзия » Другая
723 0 2

 

Сънувах сън, тъй странен и различен.

За моята  объркана  Душа.

Сън  толкоз нереален,  нетипичен.

За мъката   и   радостта.


Душата ми,  опалена жарава.

Във було бе и в рокля от безкрай.

Видях я  пред олтара да застава.

Да се венчае тя за своя  Рай.


Мечтите бяха шаферки красиви.

Обляни в еликсир на младостта.

Летяха със крилата бялосиви.

И пръскаха с ухание цветя.


Озърташе се плаха и  тревожна.

Не виждаше „избраника” си млад.

- Такава сватба днес е  невъзможна!

Ромолеше отсреща водопад.


- Защо си се забързала, Душице?

Тъй млада още си, недей.

Не страдай, не унивай, гълъбице.

Върни се „долу” и… живей!


 

(Благодаря на Господ за този знак!)

 

 07.11.2012г.

© Упорита Добродушкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??