15 авг. 2007 г., 23:58

Отново за мечтите 

  Поэзия
959 0 6
 

ОТНОВО ЗА МЕЧТИТЕ

 

Кристалните звезди над мен сияят,

но няма да успеят да свалят

от там, където гледам и мечтая

изпуснати мечти в погубен свят.  

 

Ще мине време, ще сменим мечтите,

сред хора други ще редим лъжи,

ще се залъгваме, че сме честити,

а вътре в нас по малко ще боли!

И тайно ще се връщаме обратно,

със мисли гузни, плахи, но - уви,

ще бъдеме далече, безвъзвратно

от нашите погубени мечти...

 

И впивайки във длани нокти остри,

и скърцайки безпомощно с зъби,

ще разбереме истините прости

за себе си и нашите мечти.

 

А те са - като сме щастливи,

да пазим всякак щастието си -

война да водим, да ги задържиме,

до нас наблизо - сбъднати мечти!!!

 

© Станимир Власакиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??