26 июл. 2011 г., 23:48

Отрезвяване 

  Поэзия » Любовная
453 0 8

 

 

ОТРЕЗВЯВАНЕ

 

Ти ли беше птицата,

която с пресъхнало от задуха гърло

не пи от водицата

в мойте шепи препълнени

със сълзите ми?

 

А не беше ли ти пеперудата,

оная мила чаровинка,

дето с ветрилцата си ме будеше,

за да ми казва, че съм никой

всяко боже утро?

 

Всъщност ти си оная звезда на небето,

която само аз мога да виждам,

за нея – другите са слепи

и никога не си за тях звездица,

а само резенче от ябълката във Едема.

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??