21 нояб. 2021 г., 11:36  

Отведи ме 

  Поэзия » Любовная
191 0 0

Отведи ме 

 

Отведи ме, когато се свечерява
и слънцето гасне с умора в деня,
прегърни ме, когато пак залязва
животът изцяло – подвластен на страха.

 

Отведи ме, мой ангел, от страховете –
ще дойда с теб в пречистите земи,
дори да бъдат жестоки ветровете, 
теб ще те нося без нищо да ме сломи.

 

Отведи ме, тук самотата ме убива,
когато нощем давя в сълзи съня, 
извира река, която се разлива, 
по бреговете изстрадали с деня... 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??