5 дек. 2012 г., 14:08

Паешки работи 

  Поэзия » Другая
737 0 4

ПАЕШКИ РАБОТИ

Паяче блестяща нишка вплете във косите ми,
люшна се по вятъра и с едно око се вгледа...
Бързаше за някъде, но се спря и ме попита
що съм тъжна, вяла, умислена и бледа...

По ръкава ми чевръсто надолу взе да лази,
света откриваше за него нов и непознат...
Уверено, че доброто живота му ще пази
от всякакви гадини и от двуногия гигант...

Пощура се в търсене на паешката си посока,
ала внезапно замръзна с прозрение едно:
понякога, за да направиш във живота скока,
достатъчно е да се отдадеш на вятъра само...

 

© Жанета Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??