Пари
Пари, пари, пари -
финикийски рожби хранещи мечти,
с поквара покорили сте света.
Човешките души погубила е алчността.
Разкош, охолство, власт
не могат те без вас.
Липсата ви е беда,
за сиромаха глад и нищета.
Богатия обливате в сълзи
щом загуби ви пари.
Без почести и слава
потъва бързо в забрава.
Любовта си образа променя,
благата дума с обиди заменя.
Сиромашия влезе ли през входната врата
през прозореца си тръгва Тя.
Пари, пари, пари
на Лукавия сте вий сестри,
дошли да разделят на този свят
хората на беден и богат.
© Никола Яндов Все права защищены