17.10.2014 г., 21:13 ч.

Пари 

  Поезия » Философска
396 0 0

                                                                       Пари

                                                      

                                                          Пари, пари, пари -

                                                          финикийски рожби хранещи мечти,

                                                          с поквара покорили сте света.

                                                          Човешките души погубила е алчността.

                                                            

                                                          Разкош, охолство, власт

                                                          не могат те без вас.

                                                          Липсата ви е беда,

                                                          за сиромаха глад и нищета.

                                                      

                                                          Богатия обливате в сълзи

                                                          щом загуби ви пари.

                                                          Без почести и слава

                                                          потъва бързо в забрава.

                                  

                                                          Любовта си образа променя,

                                                          благата дума с обиди заменя.

                                                          Сиромашия влезе ли през входната врата

                                                          през прозореца си тръгва Тя.

                                                          

                                                          Пари, пари, пари

                                                          на Лукавия сте вий сестри,

                                                          дошли да разделят на този свят

                                                          хората на беден и богат.     

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??